Not Another Academy London

Elk jaar proberen wij met ons team een buitenlandse stage bij te wonen. Voor ons als kappers is het mekka nog steeds London. Dit jaar gingen we naar 'Not another Academy '. Dit salon is gelegen in Bricklane, Shoreditch, de hipste wijk van Centraal London. Het kon niet anders dat deze 'misfits' van kappers een salon gecreëerd hebben waar iedereen zichzelf kan uitdrukken op de meest creatieve manier. Kleurrijke kopjes ontbreken hier niet. Onder leiding van Ladyboss Sophia Hilton volgden we de cursus 'Unrealistic expectations'.  

We zitten nu eenmaal in een tijdperk waar Instagram, Pinterest en Facebook niet meer weg te denken zijn. Jammer genoeg is het als kapper soms moeilijk om onze klanten bewust te maken wat in de werkelijkheid mogelijk is. 'Unrealistic expectations' is voor elke kapper dagelijkse kost. Sophia leerde ons hoe we verschillende types van mensen herkennen en hoe we er mee moeten omgaan. Soms gaat het veel verder dan enkel een nieuw kleurtje. Sommige klanten hebben nood aan verandering omdat er ook een verandering is in hun privé leven. Dan moeten wij ingrijpen om onze klanten zoveel mogelijk te begeleiden naar bijvoorbeeld een 'wat als' ipv van een 'neen'.

Zie hieronder de sfeerbeelden!

Myassar Bachofner